Gamrupa

Archief

De Antwerpen – Banjul Challenge is bedoeld als een low budget alternatief voor de Dakar Rally. Aan het einde van de Rally worden de deelnemende auto’s geveild ten gunste van een vooraf gekozen project.

Het 'Let's Go For It' team Het 'Warme Gloed' team

Lire la suite...

Le défi Anvers-Banjul se veut en tant qu’alternative à budget réduit au Rallye Dakar. Au bout de celui-ci les voitures participantes sont passées aux enchères en faveur d’un projet choisi au préalable.

Team: 'Let's Go For It' Team: 'Warme Gloed'

Lire la suite...

Het bestuur van Gam­rupa Europe was in ver­gadering bijeen op 14 maart jl. te Vorden, Neder­land.  Aanwezig wa­ren Hinke de Klerck, Ellen Meulenveld (voor­zitter), Marcel Simons (voor­zitter Gamrupa Eu­rope – Belgium), Henny Sueters, Janny Wesse­link, Christian Jorgensen en Matty Zwart.

Lire la suite...

Verslag vergadering besturen Vrijdag 10 en zaterdag 11 januari 2014.

Lire la suite...

In Gambia regent het maar in 5 maanden per jaar. Vanaf half juni tot half oktober is het echte regenseizoen. De rest van het jaar is het droog. Het is in de droge tijd steeds moeilijker voldoende schoon water te verschaffen voor huishouding en hygiëne.
In het project Water voor het dorp wil Gamrupa helpen met het bouwen van watertanks waar gedurende de regentijd water in kan worden verzameld en bewaard tot de droge tijd. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Vrienden Holten-Bedanda. . De gevulde waterkruik

Lire la suite...

Ellen had in het verleden een eigen taxi- en busbedrijf en in 2003 had zij een afgeschreven bus voor 24 personen die zij naar Gambia verscheepte.
Deze is een aantal jaren ingezet om schoolkinderen uit Sifoe en omgeving gratis naar school te brengen terwijl andere passagiers gewoon moesten betalen.
Uit de opbrengst konden de chauffeur en zijn bijrijders, de verzekering en wegenbelasting worden betaald, het onderhoud slechts gedeeltelijk waarvoor wij dus gelden voor inzamelden. Helaas is de bus, tot op de draad versleten en hebben wij moeten besluiten hem van de weg te halen.
Wij zijn dan ook op zoek naar een aantal kleine bussen die de kinderen kunnen vervoeren en voor een klein inkomen kunnen zorgen voor andere mensen.

lees ook: Gambia, het verhaal - De bus

 

Het is weer zover, ons werk in Gambia ligt voor ons.

De komende weken zullen weer gevuld zijn met vergaderingen. Het bezoeken van onze projecten en zorgen dat alles door loopt. We gaan een cursus, bouwen van watertanks voor het opvangen van regenwater geven, ism de stichting Vrienden Holten-Bedanda. Wat weer een leuke nieuwe uitdaging is.
Verder natuurlijk het ziekenfonds en schooltuinen, kinderen en de boerderij van Bouba Diallo. En de nodige info en vergunningen verzamelen voor de kraamkamers. Druk programma maar wij, mijn moeder, Gerrit en ik, hebben er heel veel zin in.

Tijdens ons verblijf in The Gambia hadden wij een gesprek met de hoofden van dienst van de district gezondheidscommissie die hun kantoor hebben in Kanifing. Het zijn mensen die de minister van volksgezondheid adviseren in zaken als de ontwikkelingen van de gezondheidszorg in den lande. Waar de grote knelpunten liggen. Wat eraan gedaan kan worden binnen de mogelijkheden van hun land. En wat zijn nieuwe ontwikkelingen van sponsoren zijn bijvoorbeeld. Of het land en zijn bevolking daar wat aan heeft en wat zij er zelf mee kunnen.

Lire la suite...

Zondag 23/9 vind je ons op de braderij in Heist-op-den-Berg.

Lire la suite...

Lire la suite...

Klik dan voor ons!

Wij zijn tot onze stomme verbazing gevraagd mee te dingen naar de NRC Award.

Lire la suite...

Door de dagelijkse verslagen van Ellen waren we erbij toen de Ambulance naar The Gambia gereden werd.

Nu ook beelden van deze reis.

Reisverslag op TV
Donderdag 26 april , uitzending van EO, "Nederland helpt" om 17 u.
voor België kijk op Ned 2, 17 u.

meer foto's?

Voorbereidingen zijn noodzakelijk want door de Sahara rij je niet zomaar.
Dat ondervond onze chauffeur .
Te enthousiast en onstuimig begonnen en dan zit je dadelijk vast.
Gelukkig was er hulp voorzien.
Dus ons voertuig leren kennen en met zachte maar dwingende hand besturen was de les.

Lire la suite...

Kubussen inleveren kan altijd daar waar je de kubus kreeg.

Maar wij willen er iets speciaals van maken.

30 oktober grootse happening!

Allen met onze (volle) kubus(sen) naar
Cactus Oase.
Jongemanssteeg 6,
7261 KA Ruurlo
tussen 11 en 17 uur.

Lire la suite...

Ga je mee naar Gambia?

Manifestatie te Zutphen op 4 september 2011

meer foto's?

Lire la suite...

Hoera

Neen, twee maal hoeraaa, maar ook pffffff

Lire la suite...

De eerste ambulance!!!!

 

 

Het is geweldig!

We hebben een ambulance gekregen van Het Vlaamse Kruis afdeling Sint Niklaas.

Lire la suite...

Mo Lamin redde het niet zonder dokter

Mo Lamin redde het niet zonder dokter

 

" Ga je mee naar Gambia"

 

Wij nodigen u uit voor een manifestatie waarin we vooral tot uitdrukking willen brengen dat Gambianen heel gewone mensen zijn die in hun dagelijks leven heel gewone dingen doen alleen op een wat andere manier dan wij Europeanen. Het is anders om daar te leven en daarom willen wij u kennis laten maken met hun cultuur.

Lire la suite...

Lire la suite...

Gambiadag en Afrikadag

Gamrupa neemt actief deel

Wij zijn aanwezig en nemen actief deel aan alle aktiviteiten

Vrijdag 15 april: avond in de Boerderijcamping De Kreitsberg in Zeeland.

Lire la suite...

Het Gamrupa Health Care Fund is een initiatief van de bewoners uit het dorp.

De bevolking vroeg ons of wij een manier wisten om betere gezondheidszorg naar hun dorp te krijgen. Na veel wikken en wegen hebben wij gezamenlijk een systeem opgezet waarbij iedere bewoner elke maand een klein bedrag betaald. Door met tenminste 4 andere dorpen samen te werken, zullen dat ongeveer 25.000 personen zijn.

Lire la suite...

21 hectische dagen in Gambia liggen achter ons d.w.z. 3 vakantie dagen in Senegal bij de boer met zijn stieren en nu ook kippen. Die liepen uit in ons ”avontuur” een nacht slapen in de auto omdat de pont tussen Barra en Banjul er om 23 uur mee ophield. Toen hadden we al 6 uur in de rij gestaan.

Lire la suite...

Wie had het over vakantie?

We zijn weer thuis na drie weken in de overheerlijke warmte van Gambia en Senegal te zijn geweest. We hebben iedereen gezien, gesproken, omhelst en (zo nodig) op zijn of haar verantwoordelijkheden gewezen.

Lire la suite...

30 december: bij Willem

met zijn gekende enthousiasme legde Willem ons uit hoe je planten kunt kweken met weinig water. Goed bruikbaar dus in Afrika. Planten in plastieken flessen en plastieken boodschapzakjes.

Er stond ook een grote doos zaden klaar, bruikbaar voor Gambia.

Ellen, Hinke en Kalifa verdelen ze nu in Gambia.

UItgebreid verslag volgt.

Lire la suite...

van 28 tot 31 december was Kalifa in België

na zijn kennismaking met Nederland kwam Kalifa naar België. Hij vertrok op Zaventem op oudejaarsdag naar zijn thuis. Eindelijk terug zijn familie en zijn pas geboren zoon zien.

Lire la suite...

van 19 tot 28 december was Kalifa in Nederland

Op de terugreis van zijn studie in Denemarken kwam onze zaakwaarnemer en secretaris van Gamrupa The Gambia Kalifa Kanteh naar Nederland. Leerde het land en zijn mensen kennen en vooral bezocht zijn vele vrienden.

Uitgebreid artikel volgt

Lire la suite...

Henny Jonker, onze medewerker uit Winterswijk is na een kort ziekbed overleden op 28 juni 2010. Hij was nog jong, nog maar 48 jaar. Wij zullen hem en zijn steeds borrelende geest vol ideeën heel erg missen.

Lire la suite...

Steun een kind, betaal zijn/haar schoolgeld.

Wij steunen maximaal 12 kinderen met schoolgeld en alles wat er bij komt.

Lire la suite...

wij zoeken van alles maar zeer doelbewust; degelijk en nog bruikbaar.

- kleding: babykleding, mannen- en vrouwenkleding

- schoenen

- naaitoestellen

- muskietnetten: hiervoor voldoen heel goed gewone gordijnen, zij maken er dan muskietnetten van

- schoolgerief

- schrijfpapier

- ...

Wij zijn op zoek naar:

- auto of bus
- fietsen
- bromfietsen

Wij zoeken medisch materiaal voor de uitrusting van onze medische posten.

Gamrupa een plattelandontwikkelings organisatie in the Gambia, West Afrika, wordt vanuit Nederland ondersteund door een werkgroep, met name bij het opzetten van medische posten in en rond het dorp Sifoe.

De werkgroep is met spoed op zoek naar een (gepensioneerde) huisarts met interesse in tropische ziekten, voor het opleiden en begeleiden van vrouwen tot allereerste lijns gezondheidswerksters in eenvoudige polikliniek en/of consultatiebureau.

Vooral practische basiskennis, hygiëne, eenvoudig labwerk, kaartsysteem, wondbehandeling en herkennen van ziektebeelden zijn van belang.

Hebt u interesse of bent u nieuwsgierig? Neem contact op met:

Ellen Meulenveld, +31 612 51 01 63+31 612 51 01 63

Hinke de Klerck, 0031 575 46 73 040031 575 46 73 04

In de vrouwentuin worden de noodzakelijke groentes voor het dorp verbouwd door de bevolking (lees vrouwen). De oogst word collectief verkocht op de kleine groente markt (Marceo) midden in het dorp. Van de opbrengst worden nieuwe planten of zaden aangekocht en de tuin onderhouden.

Lire la suite...

Een oude bus uit Ellens bedrijf werd per schip vervoerd (een dure klus) volgeladen met reserveonderdelen voor die en andere auto's.

Lire la suite...

We zijn weer terug uit ons warme tweede thuisland. Het valt niet mee als je bedenkt dat we daar soms ’s middags rond de 40?C hadden terwijl het hier -10?C was. Sneeuw is iets dat je niet uit kunt leggen en nadat we foto’s van de sneeuw in de tuin van Hinke hadden laten zien en het geprobeerd hadden te beschrijven was Sorry’ s oordeel … “Dangerous.”
Alles wat ze niet kennen is gevaarlijk dus ook sneeuw.

Lire la suite...

Jaarvergadering in België.

Het bestuur van Gamrupa Europe hield de jaarvergadering deze keer in België. De datum, 22 maart, was zorgvuldig gekozen omdat we dan voltallig ook naar de jaarvergadering konden gaan van de Senegambiagroep op 23 maart.

Lire la suite...

Een goed voornemen.


Met het nieuwe jaar komen er ook altijd nieuwe ideeën, wensen en voornemens. Zo ook bij het bestuur van Gamrupa Europe natuurlijk. En in dit geval bij de voorzitter daarvan. Een van mijn goede voornemen is dat ik onze stichting veel meer zal promoten en om over mijn verlegenheid om dat te doen heen te stappen. Welnu, de eerste stap is gedaan en daarom dit bericht.

Vorige week kreeg ik via een mail een link toegezonden van het CIGD. Ik begreep niet wat het inhoud maar was toch nieuwsgierig omdat de mail van het COS (Centrum voor Internationale Samenwerking) kwam.

Na het openen van de link kreeg ik een site van het CIGD te zien, Het is de site van het Centraal Informatiepunt Goede Doelen. Aangezien wij ook goede doelen hebben werden wij uitgenodigd ons daar in te schrijven. Dat heb ik dus gedaan en nu zitten we in de algemene database voor Goede Doelen. Ik ben benieuwd of iemand erop kijkt en ons ook een goed doel vind om wat aan te geven.

De database staat op http://www.independer.nl/goede doelen en daar zijn onze gegevens onder Gamrupa te vinden.

Ook werden wij uitgenodigd onze stichting in de Gelderse Wereld Atlas op te laten nemen. Hierin worden alle aangemelde stichtingen en andere vormen van samenwerking, met het oogmerk samen te werken op het gebied van ontwikkelingshulp, opgenomen en kunnen er netwerken ontstaan of kennis met elkaar te delen.

Belangrijk Bericht

GAMRUPA EUROPE nu ook ANBI!
De Belastingdienst heeft de Stichting Gamrupa Europe aangemerkt als ANBI.
Dat is een Algemeen Nut Beogende Instelling, met ingang van 4 september 2008. Het is een aanmerking voor onbepaalde tijd, maar de Belastingdienst kan controleren of we (nog) aan de voorwaarden voldoen.

Op www.belastingdienst.nl is er van alles over te lezen.
De ANBI kwalificatie is voor al van belang voor mensen die ons geld schenken.
Zij kunnen hun gift aftrekken voor de inkomsten belasting.
Dus ook nog over 2008.
Natuurlijk zijn er weer beperkingen, die op dezelfde website uitvoerig uit de doeken worden gedaan.
Als het gaat om een gewone gift dan heb je te maken met een drempelwaarde die 1% van het drempelinkomen is. Met een minimum van € 60.00 en een max. van 10% van het drempelinkomen.
In een belastinggids staat het rekenwerk beschreven en waarschijnlijk ook wel in het boekwerk bij het aangifteformulier.
En anders is er nog de belastingtelefoon 0800-0543 (maandag t/m donderdag 08.00 tot 20.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00).

Doen, zeker als u schenkt aan meerdere ANBI instellingen.

 

Belangrijk Bericht

GAMRUPA EUROPE nu ook ANBI!
De Belastingdienst heeft de Stichting Gamrupa Europe aangemerkt als ANBI.
Dat is een Algemeen Nut Beogende Instelling, met ingang van 4 september 2008. Het is een aanmerking voor onbepaalde tijd, maar de Belastingdienst kan controleren of we (nog) aan de voorwaarden voldoen.

Op www.belastingdienst.nl is er van alles over te lezen.
De ANBI kwalificatie is voor al van belang voor mensen die ons geld schenken.
Zij kunnen hun gift aftrekken voor de inkomsten belasting.
Dus ook nog over 2008.
Natuurlijk zijn er weer beperkingen, die op dezelfde website uitvoerig uit de doeken worden gedaan.
Als het gaat om een gewone gift dan heb je te maken met een drempelwaarde die 1% van het drempelinkomen is. Met een minimum van € 60.00 en een max. van 10% van het drempelinkomen.
In een belastinggids staat het rekenwerk beschreven en waarschijnlijk ook wel in het boekwerk bij het aangifteformulier.
En anders is er nog de belastingtelefoon 0800-0543 (maandag t/m donderdag 08.00 tot 20.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00).

Lire la suite...

Alweer een beetje meer.

Corrie belde een paar weken geleden op dat ze via een kennis gehoord had dat een artsen praktijk in Schiedam ging verhuizen. Er bleven daar onderzoeksbanken, een instrumententafeltje, steriliseerapparaten, bloeddrukmeters en dergelijke over en de mensen wisten niet wat ze er verder mee zouden moeten doen.

Lire la suite...

Hectische tijden bij Gamrupa Europe

De tijd dringt, van verschillende kanten worden de laatste goederen naar de container in Vlaardingen gebracht. Schoolborden, lappen, medisch materiaal, 1 m ³ verbandmiddelen. Heb je enig idee hoeveel dat is? Spullen uit Denemarken, Alkmaar, de Achterhoek. Als alles er in zit wordt hij gesloten en naar Rotterdam vervoerd, waar allerlei formaliteiten vervuld moeten worden. 20 mei is nu de definitieve datum van vertrek.

Lire la suite...

Onderweg

Na vier maanden bij elkaar sprokkelen, uitzoeken, wassen, inpakken, overleggen, vervoeren, stapelen, bekijken, verpakken, opnieuw stapelen en uiteindelijk vol pakken is het ons dan toch gelukt.

 

Lire la suite...

Onze container is echt volgestouwd en vertrekt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 16 mei zal het schip uitvaren om op 27 mei aan te komen in Banjul

om meer te weten klik hier

Opluchting en nieuwe uitdagingen bij Gamrupa.

13 mei. Een zucht van opluchting, de container is vol en wordt opgeladen. Hij gaat met een andere verlader naar Antwerpen en dan naar Banjul. Dat gaat sneller en deze vervoerder heeft een agent in Gambia die kan zorgen voor inklaren en vervoer naar Sifoe.

Lire la suite...

Noodkreet

We gaan weer op pad. Op 5 juni gaan Gerrit en ik weer naar The Gambia. De container staat op dit moment in de haven om ingeklaard te worden. Dat heeft nog vele haken en ogen en gaat ook meer kosten dan voorzien.

Lire la suite...

Een rondje langs de verschillende projecten.

Na een periode van 5 maanden waarin wij heel intensief bezig geweest zijn met het vullen van de te versturen container is het dan eindelijk zover. Op 13 mei wordt het grote gevaarte vanuit Vlaardingen verscheept niet via Rotterdam, maar via Antwerpen naar Banjul in Gambia. Op 27 mei komt hij er aan en vanaf 4 juni staat hij op ons te wachten in Sifoe. Ik zal jullie alle perikelen rondom het inklaren en dergelijke besparen want dan wordt de nieuwsbrief weer te lang, wel kan ik melden dat alles wat wij verzonden hebben ook aangekomen is.

Lire la suite...

Boeren in Senegal.

Door een gulle bijdrage van de Zutphense HAND konden we Boubacar Diallo een lening verschaffen voor het starten van zijn boerderij. Nadat de contracten getekend waren stuurden we hem het eerste deel waarvoor hij met familie en andere hulpkrachtenkon beginnen aan de afscheiding voor kippen en koeien.

Lire la suite...

Op 15 januari 2010, gaan we weer naar Gambia.

Deze keer gaat Hinke ook mee om de projecten te “inspecteren.”
Het zal natuurlijk weer een heel drukke vakantie worden waar vele bezoeken moeten worden afgelegd. Heel veel vergaderingen bijgewoond en soms een beetje bijgestuurd.

Lire la suite...

Wij komen op de radio!!!!!!

Hinke en Ellen komen op 23 december 2009 op de radio.
Van 19.00 tot 20.00 uur, bij Radio Achterhoek FM. (eigenlijk bedoeld voor Lochem en Gorssel eo)
Het is te beluisteren via de frequenties: 104.9 fm, 106.7 fm, 107.9 fm. op de kabel via 87.5 en 93.1
Maar ook via internet en wel op:
http://www.achterhoekfm.nl/?Internet_radio
Wij zullen trachten om een algemene toelichting te geven over wat we allemaal doen en over de verschillende projecten in het bijzonder.

Beste lezers,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik (Ellen) een stukje heb geschreven voor de site. Niet dat er niets te melden valt maar veel meer dat de tijd ervoor ontbreekt.

Lire la suite...

Wij komen op de radio!!!!!!


Hinke en Ellen komen op 27 februari 2008 op de radio.

Lire la suite...

We gaan weer naar Gambia!!

Mijn man en ik (Ellen) gaan op 28 maart weer naar ons geliefde Gambia. Deze keer gaat mijn man genieten van het strand terwijl ik nadere besprekingen ga voeren over het verder op zetten van de Ziekenfonds en wat daarvoor in de komende maanden allemaal verder gedaan moet worden. Dat wil zeggen dat ik de meeste tijd in Sifoe door zal brengen en alleen 's nachts in het hotel zal zijn.

Lire la suite...

Een zeer onverwachte gift.

Op een dag, na hard werken en vol vergaderingen, kwam ik eerder terug in het hotel. Gerrit zat samen met een aantal mensen bij het zwembad te praten en was verrast dat ik zo vroeg was. We namen wat te drinken en het gesprek kwam op hetgeen wij doen in Gambia. Bij ons aan het tafeltje zaten ook Jan en Netty, die we vorig jaar hadden leren kennen. In Gambia heten Jan en Netty, Yankuba en Natu en dus noemen we ze verder ook maar zo.

Lire la suite...

Groupe de travail devient fondation

Op 26 mei werd de “Stichting Gamrupa Europe” opgericht.

De werkgroep bestond slechts uit 2 mensen, Ellen Meulenveld en Hinke de Klerck, met hun familie en medewerkers. Zij hielden zich bezig met kleinschalige ontwikkelingsprojecten in het West Afrikaanse landje the Gambia, bestaande uit de oevers van het riviertje met diezelfde naam, dat door Senegal loopt.

Lire la suite...

Help for Siffoe

Wednesday, November 26, 2008 Ellen Medenvcend, a Dutch woman, last Saturday made a donation of five hundred Euros to the people of Siffoe, through the Rural Poor Association of The Gambia, at a presentation ceremony held at the Siffoe Health Centre in Kombo South.

Lire la suite...

We zijn weer terug!!!

Allereerst wil ik iedereen bedanken die op enigerlei wijze ons geholpen heeft in de afgelopen periode om ervoor te zorgen dat ook deze reis weer een heel productieve reis is geworden. Ik had vooraf niet gemeld dat ik naar Gambia ging want juist dat was ik vergeten. Dat realiseerde ik me pas toen ik al in Gambia was, stom dus. Nu ja, nu zijn Gerrit en ik weer thuis en ik moet zeggen dat het vies tegenvalt. De kou zit tot diep in mijn botten, ik voel mijn spieren verkrampen en dat terwijl ik nou net weer gewoon kon bewegen. Ik verlang dus nu al, na 29 uur, terug naar Gambia.

Lire la suite...

De goede kerstgedachte,

Gisteren begon het eigenlijk. Ik opende mijn e-mail programma en vond daar, van een voor mij volkomen onbekende, een e-mail waarin stond dat zij een aantal trap- en hand naaimachines naar Gambia wilde versturen en of ik wist hoe dat het beste kon. Verder, stond er dat zij er ook nog een aantal over had en of wij die wilden hebben om te verschepen.

Lire la suite...

Wij hebben de eerste echte subsidie gekregen.

Van stichting Zutphense H.A.N.D. te Zutphen voor de bouw van de muur rondom de schooltuin in Tanji.

Hoe kwam het zo dat we de subsidie kregen?

Hinke en Ellen waren uitgenodigd om een informatieve bijeenkomst van het servicebureau De Zaak, onderdeel van Stichting Welzijnswerk, uit Zutphen bij te wonen op 12 november j.l.

Lire la suite...

Een zak vol geld voor Gamrupa.

 

In onze streek is het gewoonte dat kinderen een Palmpaasstok maken. Zo’n stok zit vol met symbolen die verwijzen naar de intocht van Jezus in Jeruzalem en de daarop volgende week. De mensen waren enthousiast, ze zwaaiden met palmtakken, maar het liep allemaal droevig af.

Lire la suite...

De tocht naar "onze”boerderij in Senegal was een verwarrende en verrassende bezigheid die we echter voor geen goud hadden willen missen. Om 04.45 uur opgestaan en zo spoedig mogelijk vanuit Badala Park vertrokken naar Banjul. Het is koud en donker. Pas om 8 uur wordt het licht (9 uur Nederlandse tijd)

Lire la suite...

Lamin Camara, één van onze bestuursleden in Gambia heeft de beschikking gekregen over een taxi.

Hij is een betrouwbare chauffeur die ons al vele malen gereden heeft. Hij spreekt goed Engels en is een ervaren gids.
Mocht u om een chauffeur verlegen zitten die door heel Gambia de weg kent, dan prijzen wij graag Lamin Camara aan. Hij is te bereiken onder nummer 00220 - 6926167.
Wilt u vooraf bespreken stuur dan een e-mail naar: camarae.lamin@yahoo.com

Terwijl ze in Nederland rillen van de kou, ’s nachts -10ºC en overdag – 5, liggen in Kotu, Gambia, de mensen op het strand van de Atlantische Oceaan onder een parasol te stoven. Aan het zwembad bij het hotel zijn zonaanbidders neergestreken die wedijveren in naaktheid, verbrandingsgraad en nieuwe tatoos. Onsmakelijk met hun vetrillen.  Of ze dat thuis in Engeland ook doen?

Lire la suite...

Ruurlo- Ellen Meulenveld en Hinke de Klerck beginnen spontaan te juichen als Thom Kogelman, eigenaar van de Plus-markt in Ruurlo, bekend maakt wat de statiegeldactie voor de Stichting Gamrupa Europe in drie maanden tijd heeft opgebracht. " Ruim 1200 Euro. Daarvan kunnen tien kinderen in Gambia een jaar lang naar school. Geweldig"

Lire la suite...

Introductie van een nieuw fenomeen.

overleg bij de Alkalo van Sifoe

Omdat veel mensen het niet kunnen betalen om naar een (particuliere) dokter te gaan komt de algemene gezondheidzorg danig in het gedrang. Vaak is een kwaal al in een veel te ver gevorderd stadium om nog genezen te kunnen worden alvorens iemand naar een dokter gaat.

Lire la suite...

Nous ne développons personne!
Les gens se développent eux-mêmes!
Nous soutenons le développement!