Gamrupa

Tussen de mensen

Gamrupa was er

met een mooie stand

Het was een groot succes en zoveel leuke mensen die even kwamen kijken of een praatje kwamen maken. Dank aan iedereen die geholpen heeft om van dit evenement een succes te maken.

Jullie bezoek en interesse deden ons goed.Samen met jullie willen wij verder de bevolking in Gambia helpen. Dank U

Meer foto's? Klik hier

Op zondag 21 juni 2015 was er het wereldfeest 'Zuiders Getint' in Heist -op-den Berg.

Gamrupa was er aanwezig met een enthousiaste ploeg en met een mooie stand met info over onze projecten en Gambia. Alles werd geïllustreerd met foto's en Gambiaanse artikelen.

 

 

 

voor meer foto's klik hier


Onze zusterorganisatie Rural Poor Association - The Gambia (Gamrupa the Gambia) vroeg ons om hun "Certificate of Appreciation" te bezorgen aan de bestuurders van de gemeentes Heist-op-den-Berg en Kampenhout.


Een Certificate of appreciation wordt in Gambia uitgereikt als blijk van dank en erkentelijkheid aan mensen of organisaties die iets bijzonders gedaan hebben voor de bevolking. Dat kan particuliere hulp zijn, een project, of de sponsoring daarvan.

 

Op vrijdag 8 mei konden we deze overhandigen aan de respectievelijke  burgemeesters en schepenen.

Lire la suite...

Le défi Anvers-Banjul se veut en tant qu’alternative à budget réduit au Rallye Dakar. Au bout de celui-ci les voitures participantes sont passées aux enchères en faveur d’un projet choisi au préalable.

Team: 'Let's Go For It' Team: 'Warme Gloed'

Lire la suite...

Palmpaasoptocht in KranenburgOp Palmzondag hielden 100 kinderen een Palm­paasoptocht in Kranen­burg, Vorden. In groep­jes liepen ze met hun Palmpaasstokken zin­gend van deur tot deur.  Het hele dorp was geïn­formeerd.  Dus legde ieder­een iets lekkers klaar of wat kleingeld. De kinderen hadden zelf bedacht dat de geld opbrengst voor Gamrupa zou zijn.  De opbrengst was € 218 en zal worden gebruikt om inventaris voor de kraamkamers te kopen.  Henny bedankte de kinderen en mede­werkers voor hun inzet.

Lire la suite...

HIGH TEA GAMRUPA EUROPE, EEN SUCCES

Doordat op het laatste moment de tent op het weiland niet door kon gaan, besloten we de high tea dan maar –als van ouds- op de deel te houden. Vele handen maakten licht werk bij het uitruimen. Geweldige hulp kregen we van Meulenveld in- en verkoop in Beltrum, die ons niet alleen tafels en stoelen maar ook serviesgoed voorzag. En het ter plaatse afleverde! De vrijwilligers van Gamrupa bakten lekkere dingen, maakten mini sandwiches en belegden minibroodjes. Om je vingers bij af te likken. Van losse borden en kopjes lijmden zij kleurrijke etagères in elkaar. De daarmee gedekte tafels schiepen een feestelijke sfeer. Onze winkeldame presenteerde de verkoopproducten op een kunstzinnige manier.

Kleurrijk waren ook de gasten. Eregast Mr. Ebrima Camara, de adjunct ambassadeur voor West Europa die speciaal uit Brussel was gekomen genoot van de presentatie van voorzitter Ellen Meulenveld met beelden uit Gambia en de gesprekken met andere gasten. Zijn mooie kaftan en de Gambiaanse gewaden van voorzitter en secretaris zorgden voor de Afrikaanse ambiance.

Zo troffen mensen uit een groot deel van oostelijk Nederland elkaar onder de noemer “Gamrupa” De thee (en koffie) en de heerlijke hapjes vielen zowel zaterdag als zondag zeer in de smaak. We kijken terug op een feestelijke high tea, waar nieuwe contacten werden gelegd.

Graag meer foto's

Soms lijkt het erop dat de leden van Gamrupa helemaal niets doen. Je hoort of ziet hen niet en er verschijnen geen berichtjes op de site. Maar vergis je niet, er gebeurt juist heel veel achter de schermen. Even een opsomming……

Lire la suite...

Sjef Taken, een kennis van Hinke die meehelpt in de insectentuin bij haar thuis hoorde van het feit dat Gamrupa op 4 september '08 per acte door de notaris bekrachtigd is.

Lire la suite...

Je vind er onze stand met het viskraampje en het rad der fortuin en uiteraard de spaarkubussen.

Tot dan?

Graag meer foto's?

Gamrupa Europe was natuurlijk ook een van de deelnemers van de Partindag op 22 september 2012.

De jaarlijkse bijeenkomst, gehouden op het terrein van de Universiteit Twenthe, was voor een groot deel gewijd aan water. Waterwinning, waterbehoud en waterzuivering. Een ander deel van het programma was gereserveerd voor de mogelijkheden tot het publiceren via internet van onze Particuliere Initiatieven. Particuliere Initiatieven die eigenlijk Kleine Goede Doelen zouden moeten heten want dat dekt veel meer de lading van ons werk.

Lire la suite...

Gambia rural poor association beslissingen voor 2014Op 10 en 11 januari 2014 waren de be­stuursleden van Gam­rupa Eu­rope en van Gam­rupa Europe - Belgium bijeen te Vorden, Ne­derland, voor hun jaarver­ga­dering. Aanwezig waren Ellen Meu¬lenveld (voorzitter), Hinke de Klerck, Matty Zwart en Henny Sueters van Gam¬rupa Europe en Marcel Simons (voorzitter) en Christian Jorgensen van Gamrupa Europe - Belgium. (Deelname van GamRuPa The Gambia was helaas niet mogelijk.)

Lire la suite...

Nous ne développons personne!
Les gens se développent eux-mêmes!
Nous soutenons le développement!