Gamrupa

Ellen voor haar huis
Kalifa gelooft er weer in

Vandaag is de compound op ons land zover dat mijn familie er eindelijk kan gaan wonen. Vanavond komen de wijze mannen van de moskee samen met alle vrienden en familieleden uit het dorp en de verre omtrek om het huis in te wijden en natuurlijk een klein feestmaal te nuttigen. Vandaag overdag zijn alle eigendommen van Kalifa, Arokee, Aya en de daarbij horende mensen stuk voor stuk overgebracht. Er is hard gewerkt en iedereen heeft meegeholpen. En de kleine Osman heeft iedereen voor de voeten gelopen.

Om het feestmaal te maken heeft Kalifa een geit van een van de buren geleend om te slachten, omdat al onze eigen geiten zwanger zijn en de bokken en jonkies nog veel te klein om op te eten. De buurman zal twee jonge geiten terug krijgen zodat hij zeker schadeloos gesteld wordt op de goede manier.

Het land is al aangeplant met zoete mais, sorel (te vergelijken met spinazie), uien, ladyfinger (=okra), bittere groene tomaten en andere groenten en de rest is ingezaaid met aardnoten. Het zal een stuk schelen dat ze er vanaf nu gaan wonen zodat de apen niet meer over de muur klimmen en de aanplant opeten. Maar ook dat de geiten van onze jonge aanwas verjaagd kunnen worden.

Zo ziet u, langzaam maar zeker komen de projecten op een punt waarop ze ook zichtbaar en tastbaar worden en verder kunnen groeien en bloeien, al is er nog veel tijd en geld nodig om alles wat er aan plannen is te kunnen verwezenlijken.

 

 

 

 
Nous ne développons personne!
Les gens se développent eux-mêmes!
Nous soutenons le développement!