Gamrupa

Ambulance

Gamrupa Europe - Belgium kreeg in het najaar van 2011 een ambulance aangeboden van Het Vlaamse Kruis, afdeling Sint Niklaas. De ambulance was door Het Vlaamse Kruis afgeschreven. Na inspectie door Gamrupa en uitgenodigde experts bleek, dat de auto in een goede conditie was en geschikt voor meerdere jaren dienst in The Gambia. Na de nodige voorbereidingen en aankoop van reserveonderdelen werd de ambulance in de lente van 2012 overgebracht (gereden door Ellen) naar The Gambia en, nadat registratie en verzekering in orde was gebracht, in dienst genomen door het Gamrupa Health Care Fund. De ambulance is inzetbaar dag en nacht voor vervoer voor medische redenen en overledenen. Voor leden van de Gamrupa Health Care Fund is het vervoer vrij. Niet-leden worden vervoerd op aanvraag, maar tegen betaling van de kostprijs.

Nadat de ambulance in maart volledig is overgedragen aan het Gamrupa Health Care Fund in Sifoe en het ziekenfonds echt gestart is, is er al weer veel gebeurd. De bevolking van Sifoe heeft ontdekt dat het echt veel goedkoper is om de maandelijkse bijdrage van 5 Dalassi per persoon te betalen dan één keer een rit met de ambulance te moeten betalen. Vooral omdat mensen die zich nog niet aangesloten hadden en toch vervoerd moesten worden, de normale ritprijs moesten betalen.

Lire la suite...

Motor sirene Sinds de ambulance in april 2012 in dienst werd genomen is die in 2012 87 keer ingezet. Het nodige onderhoud werk was beperkt tot vervangen van een licht en een paar roestvlekken verhelpen. Echter, de motor van de sirene is nu kapot. Wie heeft nog een liggen?

Het vormen van team 10 .... Het GamGo-team

Wij zijn Jan Huizinga en Ellen Meulenveld en wij zijn beide captains van onze respectievelijke stichtingen. Ellen van Gamrupa Europe en Jan van Go for Africa. Wij zijn dus wel het een en ander gewend als het gaat om dingen te organiseren, een reis te maken of zaken te regelen maar samen met een ambulance ruim 7000 kilometer rijden is toch wel even wat anders dan dat.

Lire la suite...

Zondag 5 februari vertrokken Ellen en Jan met de ambulance naar The Gambia. De bedoeling was om op 26 februari na meer dan 7000 km in Tanji, The Gambia aan te komen.

Hierna de sms van Team Gam Go tijdens de reis en de dagverslagen van Ellen.

Lire la suite...

Nous ne développons personne!
Les gens se développent eux-mêmes!
Nous soutenons le développement!