Gamrupa

Greeting from Boubacar - de koeien van Bouba, goed he

We hebben de eerste twee delen van de lening overgemaakt. Er zijn drie koeien gekocht diep in het land en per vrachtrijder naar de boerderij gebracht. Het hele dorp was uitgelopen en de kalveren zijn door de imam gezegend. Nu maar hopen dat het een goede zegen is geweest en dat ze voorspoedig op mogen groeien.

Ook is het hekwerk helemaal klaar en is er een soort drinkplaats gemaakt. De dorpelingen hebben hiermee goed geholpen en er is zelfs een boer bereid gevonden om hooi te vervoeren van de buiten graslanden naar de boerderij met een ezelkarretje. Toch zijn er natuurlijk ook wat strubbelingen. Er is jalouzie en achterklap onder de mensen van buiten het dorp.

Op aanraden van zijn moeder, een zeer wijze vrouw, worden de kippen pas in een wat later stadium gekocht. Het geld is weer op de bank gezet om te zorgen dat er niets van overstuur gaat. Dat kippen later kopen is omdat er met argusogen gekeken wordt naar de familie die opeens fortuin gemaakt lijkt te hebben. Daar helpt geen praten aan. Dus moet er eerst een soort van gewennig optreden voor er verdere stappen ondernomen kunnen worden. We verwachten dat de kippen midden of eind januari gekocht zullen kunnen worden.

Bouba is heel gelukkig al heeft hij geen werk meer in Gambia. Het zal dus langer duren voor hij het bed voor zijn schoonmoeder kan kopen. Gelukkig is er nu volop werk op de boerderij en geniet hij daar van. Hij en zijn familie bedanken "De Zuphense Hand" heel hartelijk, ze hebben mij gevraagd vooral jou, die toch alle voorspraak heeft gedaan, te bedanken en ze nodigen jou en je gezin van harte uit om te komen kijken en een kippetje te komen eten.

Nieuws 2013

Boubacar Diallo heeft intussen de boerderij uitgebreid en houdt nu ook kippen en varkens.  Hij heeft, met steun van Gamrupa, agrarisch school gevolgd.  Daardoor heeft hij de boerderij kunnen verbeteren en verder zijn inkomen kunnen aanvullen door te onderwijzen in agrarische kennis.

 

Wij ontwikkelen niemand!
Dat doen de mensen zelf!
Wij ondersteunen wel ontwikkeling!