Gamrupa

Container

In 2009 heeft Gamrupa voor het eerst een container naar Gambia gestuurd, samen met de werkgroep Help Gambia Te Leren ( www.HGTL.org) en Gambia Sport Sponsoring ( www.gambiasportsponsoring.nl) Het was een hele happening toen de container, die in Sifoe op het land van Ellen was neergezet, werd geopend. Er zat 5 ton blanco kettingpapier in, dat zeer welkom was op de scholen in de verre omtrek. Ook veel materialen voor de medische post in Sifoe, die nu operationeel is en voor het dorp Penyem, waar de werkgroep HGTL met o.a. de bouw van een skilcenter bezig is. Sport Sponsoring had voor heel veel voetbalelftallen kleding en ballen meegestuurd dus moesten we dat ook in een groot deel van Gambia gaan bezorgen. Onmogelijk te vertellen hoeveel geluk je kunt brengen met een, in onze ogen, kleine gift. Mogelijk komt er volgend jaar weer een zending per container maar daar hebben we het geld nog lang niet voor bij elkaar.

Ondertussen hebben we al een paar maal meegelift met bevriende organisaties, zodat de verzamelde goederen toch daar geraken en kunnen verdeeld worden.

Uiteraard blijven we steeds maar verzamelen voor Gambia

In de loop van het jaar waren er veel spullen verzameld, van gordijnen tot luiers, medisch handgereedschap, stapels lakens, heel veel handdoeken en bedden. Alles opgeslagen in een loods. In de laatste maanden kregen we plaatsgebrek en zochten naar een tweede loods. Dan is het opvallend hoe ruimhartig mensen meedenken en geven. “Jij doet het voor een goed doel en je bent er zo druk mee, nou, dan hoef je geen huur te betalen.” Zo fijn!

 

Want een container vullen is één ding, maar hem verschepen, binnenhalen, in Gambia vervoeren, uitladen en de zaken op de goede plek krijgen is een heel ander en kostbaar verhaal.

Lees meer...

onderstaand bericht ter bevestiging van de aankomst van de container in Sifoe hebben we ontvangen via sms op 2/9 om 2.35u ( 0.35u plaatselijke tijd).

Dear Ellen,  the container with school furniture has been safely received and  the stuff have safely off loaded by members of young people without borders. Did you say Jan has some furniture in it? There is also a television for Dickie's friend.  We planned to do the distribution on Saturday if and invite the media. Who and who helped or sponsored this container so that we can mention them in the publication? If you can send me the parking list that will be great.  Regards kalifa.

De container werd tot de nok gevuld op 30 juli

Foto's van het laden van de goederen, klik hier.

Lees meer...

Dit wordt een dag van wachten, wachten en nog eens wachten. Paul heeft gisteravond de lijsten nog gevonden en naar Kalifa en mij gestuurd. In het keurige handschrift van Marcel staat van alles genoteerd, maar het correspondeert weer niet met de andere lijst. Kalifa is volledig opgebrand en meldde gisteravond dat vandaag de container hoe dan ook de haven uit moet omdat we ons anders scheel gaan betalen aan havengelden en de container omhoog geplaatst wordt. Dat wil zeggen dat hij boven op de gestapelde containers die niet opgehaald zijn of half leeg en dergelijke gezet wordt en dat je per dag gaat betalen voor die plaats. Je moet daarna aan alle, maar dan ook letterlijk ALLE voorschriften voldaan hebben voor ze hem weer naar beneden halen en de laissez passer uitschrijven.

Lees meer...

Wij van Gamrupa hadden al een tijdlang op allerlei manieren goederen verzameld om per container naar Gambia te verschepen, onder andere voor de inrichting van de kraamkamers.
Maandag 29 december jl. waren we zover dat zich al omstreeks half acht ’s morgens een aantal vrijwilligers uit België en Nederland had verzameld om de aangeleverde container te vullen. Het was een koude, mistige, besneeuwde dag.
 

Lees meer...

Goederen voor de kraamkamers

Bedden, rolstoelen, linnengoed, babyartikelen, medische appa­ratuur,  noem maar op, staan in de loods klaar voor verscheping.  Dat alles is geschonken door ziekenhuizen en andere sponsors in Nederland en België  Er worden trouwens nog meer goederen verwacht. De container zal voor het einde van het jaar naar Gambia worden getransporteerd.

Het Doe-TeamWij mogen een oude lege varkensloods ge­bruiken voor het opslaan van goederen voor Sifoe. Daar is natuurlijk veel schoon te maken. Maar waar vind je hulp? Via het Doe-Team: http://www.doe-team.nl/

Lees meer...

Wij, dat wil zeggen Gamrupa Europe samen met Corrie en Michel Jordaan, hebben een container gekocht van 40 ft (dat is een inhoud van 67m 3 ), ieder voor de helft en dus zijn we partners vanaf nu partners in dit project, maar er zijn ook plannen voor meer projecten samen.

Lees meer...

In januari toonden we u vol trots onze 40ft (67 m ³ ) container. We gunnen u nu een blik in zijn binnenste. Voor de resterende 13 m³ staat van alles klaar, wat er pas op het laatst in mag. Hartelijk dank aan alle goede gevers, we kunnen er straks op vele plekken mee aan de gang.

Lees meer...

Wij ontwikkelen niemand!
Dat doen de mensen zelf!
Wij ondersteunen wel ontwikkeling!