Gamrupa

Via Riet van Middelburg, van de Stichting The Gambia Support Foundation, kregen wij de gelegenheid om de al weer bij elkaar verzamelde goederen mee te sturen in hun container.

Blij gingen we aan de slag om alles in te pakken en na te kijken. De (schoon)kinderen hebben hun kasten uitgemest. Via Ellens collega Irma kwam er heel mooi speelgoed en via haar collega Hennie een trapnaaimachine. De ziekenhuis spullen die Marcel Simons samen met Ellen enige tijd geleden uit de Kliniek Sint Jan te Brussel hadden gehaald werd uit de schuur gehaald. Via het werk van Chantal, een vriendin van onze zoon Paul, was er een wereld aan knuffels, kleding en prachtig speelgoed verzameld. En natuurlijk de te kleine, nog goede kleding van onze kleinkinderen. Uiteindelijk werd het een onmogelijk grote hoeveelheid die door Gerrit en Paul Meulenveld vakkundig in een bus en aanhanger gepakt werd.

Op het laatste moment kregen we nog een genereuze gift van de BOHERO, Stichting Borculo Helpt Roemenië bestaande uit 11 naaimachines. Iets waar ook een chronisch gebrek aan is. Deze keer gaan er een aantal naar Serakunda. Daar is wel met enige regelmaat elektriciteit en aangezien het oudere machines zijn kunnen ze ook nog met een slinger bediend worden in geval er geen stroom is op dat moment. We kregen hier pas geleden een aanvraag voor en gelukkig kunnen we nu dus weer enige nood lenigen. Hoera voor BOHERO. Ook Mieke en Jan Zorgdrager hadden uit Zaandam hadden het een en ander bij elkaar gesprokkeld. Zij brachten het zelf naar Schoorl waar de container geladen wordt.

Wij ontwikkelen niemand!
Dat doen de mensen zelf!
Wij ondersteunen wel ontwikkeling!