Gamrupa

Laptopuitleg aan Lamin CamaraLadmin Camara overdonderdWe zijn pas twee en een halve dag in Gambia, maar het lijken er wel  twaalf. Zoveel omhelzingen, zoveel handen geschud, zoveel “glad to see you agains”.

Het is lekker zomerweer tot zo’n 33 graden Celsius ’s middags, maar afkoelend tot slaaptemperatuur zonder ventilator of airco.

Even tijd voor acclimatiseren, wennen aan ander eten, zoeken naar echte dunne bierglazen i.p.v. dikke pullen, mosterdglazen of vaasjes. Toch is het werk al begonnen. Ladmin Camara, de voorzitter, maakte zijn opwachting in ons hotel. Hinke overhandigde hem namens Gamrupa Europe – Belgium een laptop compleet met toebehoren en programma’s, zodat hij zijn computercursus en website opleiding waar kan maken. 6 februari is de afsluiting van het eerste deel van zijn opleiding.

Normaal is Ladmin Camara nooit om een woord verlegen. Bij veel gelegenheden is hij de breedsprakige woordvoerder. Nu was hij sprakeloos, kwam niet verder dan wauwww, wauwww! Oh, dit is erbij en ook dat nog!! Hij verschoot van kleur, wat voor ons altijd een wonderlijke ervaring is, bleekzwart van geluk.

We keken hem na toen hij zo trots als een pauw wegstapte naar zijn computerles, zeker van de mogelijkheid om nu ook zijn huiswerk te kunnen doen.  En wij blij, verzekerd van een betere en directere communicatie over de vorderingen in The Gambia.

Wij ontwikkelen niemand!
Dat doen de mensen zelf!
Wij ondersteunen wel ontwikkeling!