Gamrupa

Het huidige hoofdgebouw van Sifoe Lower Basic School bevat vier klaslokalen en een kantoor voor het schoolhoofd.  Maar het gebouw is vervallen, twee van de klaslokalen zijn onbruikbaar en het regent door het plafond heen van het kantoor. Tegelijk is het aantal kinderen in Sifoe toegenomen sinds de school werd gebouwd.  De school heeft klaslokalen moeten inrichten in andere gebouwen en de kinderen moeten naar school in twee ploegen.

Het huidige hoofdgebouw Gat in de dak Plafond van het kantoor

 

Er is een sponsor in Nederland die al heeft bijgedragen aan de bouw van de kraamkamers. Gedurende een bezoek aan Sifoe heeft deze sponsor de situatie in de school bekeken en besloten een nieuw hoofdgebouw te financieren met acht klaslokalen, kantoren, computerlaboratorium, bibliotheek en opslagruimtes. De sponsor vroeg Gamrupa het project financieel te beheren.

Om de voortgang van de lessen in de oude school zo min mogelijk te verstoren gedurende de bouw wordt het nieuwe gebouw geplaatst achter het bestaande hoofdgebouw. Wanneer het nieuwe gebouw klaar is, wordt het oude afgebroken. De materialen van het oude gebouw worden zoveel mogelijk hergebruikt. Zo zullen de dakpannen worden gebruikt als omheining van de schooltuin en de gezondheidsgevaarlijke asbestplaten vervangen.
 
Verder wordt er bij het nieuwe gebouw een borehole gegraven met een pomp die tot 4.000 liter water per uur kan leveren. Deze borehole zal in de eerste instantie water leveren voor de bouwfasen, maar zal ook constant en voldoende water leveren voor de school, de schoolkeuken en de schooltuin.

Nieuw gebouw, begane grond
Nieuw gebouw, eerste verdieping

Hier komt het nieuwe gebouwDe school heeft een betrouwbare watervoorziening nodig

 

Het bouwen zelf wordt uitgevoerd en beheerd door een lokale bouwmaatschappij die veel ervaring heeft met de constructie van andere schoolgebouwen.  De bevolking van Sifoe zal bijdragen door vrijwilligerswerk te leveren van (minstens) 2.200 werkdagen.  De bevolking zal dus (terecht) het project ervaren als hun eigen. Het past ook bij het principe dat wij proberen de bevolking te steunen bij hun eigen inspanningen om hun levensomstandigheden te verbeteren. Gamrupa’s voornaamste taak wordt het financiële beheer van het project.

Op zaterdag 6 juni (en de dagen daarna) werd het contract voor het project ondertekend door de alkali (village chief, burgemeester) van Sifoe, de voorzitter van de Village Development Committee, de schoolheadmistress, de bouwondernemer, de voorzitter van Gamrupa Europe (Ellen Meulenveld) en voorzitter van GamRuPa The Gambia (Lamin Camara).  Gedurende de dag kwamen de directeur van het schooldistrict, een representant van het ministerie van onderwijs en de nationale televisie ook langs en toonden interesse voor het project. Het plan is met de bouw te starten in augustus/september 2014 en het project tien maanden later op te leveren. 

Het contract voor het project wordt getekend door:

Voorzitter Gamrupa Europe Ellen MeulenveldHoofd Sifoe Lower Basic School Mrs. Sunkary SanyangVoorzitter Gamrupa The Gambia  Lamin CamaraVoorzitter Village Development Committee Ibrama Jallow

Wij ontwikkelen niemand!
Dat doen de mensen zelf!
Wij ondersteunen wel ontwikkeling!

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries